TABARA NATIONALA DE FOTOGRAFIE, CULTURA, TRADITII SI CIVILIZATIE DACICA SI ROMANA

Centrul de Agrement Costesti, 29 iulie –  3 august si 12 – 17 august 2019

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara, organizeaza la Centrul de Agrement Costesti, “Tabara Nationala de Fotografie, Cultura, Traditii si Civilizatie Dacica si Romana”, in perioadele 29 iulie –  3 august si 12 – 17 august 2019.

Seria 29 iulie –  3 august 2019 este dedicata pentru elevii din clasele IX – XII, iar seria 12 – 17 august 2019 pentru elevii din clasele V – VIII. In cazul in care pana la termenul limita de inscriere, nu sunt sufiente solicitari ale elevilor din aceste clase, vor fi acceptati si alti solicitanti care indeplinesc criteriile de eligibilitate.

Tabara este un proiect prin care Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara isi propune dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

Aplicantii care doresc sa participe trebuie:

– sa fie elevi elevi cuprinsi intr-o forma de invatamant, in clasele V – XII (inclusiv);

– sa aiba varsta intre 10 -20 ani;

– sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania;

– sa fie apti din punct de vedere medical;

– sa aiba acordul scris al parintilor, in vederea participarii la tabara;

– sa nu fi participat la nici o alta tabara organizata de Ministerul Tineretului si Sportului sau de o directie din subordine in anul 2019.

Inscrierea participantilor pentru tabara nationala se realizeaza in baza urmatoarelor documente:

  • formularul de inscriere tip, pe care il gasiti la sediul Directiei sau aici
  • documentul de identitate (CI / certificat de nastere) – in copie;
  • diplome/ certificate/ adeverinte/ contracte de voluntariat/ recomandari – in copie;
  • acordul scris al parintilor;
  • acordul parintelui privind prelucrarea datelor cu caracter personal. model

Formularul de inscriere completat se transmite catre DJST Hunedoara, insotit de documentele solicitate.

Perioadele de inscriere:

– 20 iunie – 15 iulie 2019, pentru seria 29 iulie –  3 august 2019

– 20 iunie – 29 iulie, pentru seria 12 – 17 august 2019

Criteriile de selectie le gasiti aici.

Costul privind cazarea, masa, serviciile si materialele celor 110 tineri beneficiari ai taberei nationale va fi suportat de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

In acest an, aceasta tabara se adreseaza tinerilor care manifesta interes fata de arta fotografica si istorie, in special celor care vor sa cunoasca mai bine doua dintre popoarele antichitatii europene, dacii si romanii.

Pana acum ne-am axat doar pe cultura, istorie si traditii romane si dacice. Anul acesta venim cu ceva inovativ, si introducem si arta de a fotografia. Prin aceasta noua componenta a taberei dorim sa venim in intampinarea nevoilor tinerilor, in ziua de azi mai toti tinerii detin cont pe site-uri de socializare unde posteaza poze din apropape toate activitatile lor zilnice. Isi doresc sa aiba cele mai reusite poze pentru a primii cele mai multe like-uri, sau pur si simplu vor sa isi pastreze amintiri din locuri frumoase, prieteni dragi sau evenimente importante. Majoritatea insa nu au cunostinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografie, si doar in unele orase au posibilitatea de a participa la cursuri de foto, majoritatea insa, nu au aceasta oportunitate.

Tabara isi propune sa dinamizeze turismul scolar hunedorean si national prin dezvoltarea conceptului de tabara de civilizatie si istorie antica. Tabara este situata intr-o locatie cu potential foarte bun pentru fotografiat.

Anul acesta vom avea un program foarte diversificat cu activitati inspirate din cultura, traditiile si obiceiurile daco-romane, si cursuri foto interactive, care va creste notorietatea acestei locatii si gradul de interes in randul elevilor, studentilor si cadrelor didactice. Gradul de originalitate al taberei de la Costesti va asigura premisele unei dezvoltari durabile in primul rand printr-o mai buna ocupabilitate pe termen lung a locurilor de cazare puse la dispozitie. Insa turismul se face prin promovare, iar promovarea nu ar avea acelasi impact fara fotografie. Diseminarea facuta de catre participanti aduce notorietate locului, dar o fotografie face cat o mie de cuvinte, ea vorbeste de la sine.

Suntem convinsi ca in urma participarii la aceasta tabara, pe langa imbogatirea cunostintelor, tinerii vor identifica si noi modalitati de petrecere a timpului liber.

Regulamentul de tabara