TABARA NATIONALA DE FOTOGRAFIE, CULTURA, TRADITII SI CIVILIZATIE DACICA SI ROMANA

Centrul de Agrement Costesti, 24 – 29 iulie 2017

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara, organizeaza la Centrul de Agrement Costesti, “Tabara Nationala de Fotografie, Cultura, Traditii si Civilizatie Dacica si Romana”, in perioada 24 – 29 iulie 2017.

Tabara este un proiect prin care Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara isi propune dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

Aplicantii care doresc sa participe trebuie sa fie:

– sa fie elevi elevi cuprinsi intr-o forma de invatamant, in clasele V – XII (inclusiv)

– sa aiba varsta intre 10 -20 ani;

– sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania;

– sa fie apti din punct de vedere medical;

– sa aiba acordul scris al parintilor, in vederea participarii la tabara;

– sa nu fi participat la nici o alta tabara organizata de Ministerul Tineretului si Sportului sau de o directie din subordine in anul 2017.

Inscrierea participantilor pentru tabara nationala se realizeaza in baza urmatoarelor documente:

  • formularul de inscriere tip, pe care il gasiti atasat
  • documentul de identitate (CI / certificat de nastere) – in copie;
  • diplome/ certificate/ adeverinte/ contracte de voluntariat/ recomandari – in copie;
  • acordul scris al parintilor

Formularul de inscriere completat se transmite catre DJST Hunedoara, insotit de documentele solicitate.

Perioada de inscriere este 14 iunie – 10 iulie 2017.

Criteriile de selectie le gasiti atasate.

Costul privind cazarea, masa, serviciile si materialele celor 55 de tineri beneficiari ai taberei nationale va fi suportat de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

In acest an aceasta tabara se adreseaza tinerilor care manifesta interes faţa de arta fotografica si istorie, in special celor care vor sa cunoasca mai bine doua dintre popoarele antichitaţii europene, dacii şi romanii.

Pana acum ne-am axat doar pe cultura, istorie si traditii romane si dacice. Anul acesta venim cu ceva ceva inovativ, si introducem si arta de a fotografia. Prin aceasta noua compenenta a taberei dorim sa venim in intampinarea nevoilor tinerilor, in ziua de azi mai toti tinerii detin cont pe site-uri de socializare unde posteaza poze din apropape toate activitatile lor zilnice. Isi doresc sa aiba cele mai reusite poze pentru a primii cele mai multe like-uri. Sau pur si simplu vor sa isi pastreze aminitri din locuri frumoase, prieten dragi sau evenimente importante. Majoritatea insa nu au cunostinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografie, si doar in unele orase au posibilitatea de a participa la cursuri de foto, majoritatea insa nu au aceasta oportunitate.

Tabara işi propune sa dinamizeze turismul şcolar hunedorean şi naţional prin dezvoltarea conceptului de tabara de civilizaţie şi istorie antica. Tabara este situata intr-o locatie cu potential foarte bun pentru fotografiat.

Anul acesta vom avea un program foarte diversificat cu activitaţi inspirate din cultura, tradiţiile şi obiceiurile daco-romane, si cursui foto interactive, care va creşte notorietatea acestei locaţii şi gradul de interes in randul elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice. Gradul de originalitate al taberei de la Costeşti va asigura premisele unei dezvoltari durabile in primul rand printr-o mai buna ocupabilitate pe termen lung a locurilor de cazare puse la dispoziţie. Insa turismul se face prin promovare, iar promovarea nu ar avea acelasi impact fara fotografie. Diseminarea facuta de catre participanti aduce notorietate locului, dar o fotografie face cat o mie de cuvinte, ea vorbeste de la sine.

Suntem convinsi ca in urma participarii la aceasta tabara, pe langa imbogatirea cunostintelor, tinerii vor identifica si noi modalitati de petrecere a timpului liber.

 

Regulamentul de tabara il gasiti atasat.