EUROPA TA, PAREREA TA!

ANUNȚ

ÎN ATENȚIA ORGANIZAȚIILOR DE/PENTRU TINERET

”Europa ta, părerea ta!”

”Adevărul despre minciuni. Tinerii în fața provocărilor dezinformării”

Ai între 16 și 18 ani? Ai idei – rezoluții care pot stârni ”revoluții”… creative? Eliberează-ți forța imaginației și arată întregului continent năzuințele și propunerile tale cu privire la viitorul tău ca cetățean european. Prin urmare, fii hotărât și acceptă o nouă provocare!

Comitetul Economic și Social European (CESE) organizează, în perioada 31 martie – 1 aprilie 2022, a 13- a ediție a manifestării ”Europa ta, părerea ta!”, cu tema ”Adevărul despre minciuni. Tinerii în fața provocărilor dezinformării”.

Astfel, pe parcursul evenimentului – care se va defășura în format online – 33 de școli (câte una din cele 27 de state membre ale UE și din cele cinci țări candidate, precum și una dintre școlile europene de la Bruxelles) vor fi invitate să participe la o serie de dezbateri, ateliere și activități interactive, care se vor desfășura în limba engleză.

Fiecare școală selectată va alege maximum trei elevi din penultimul an de studii. În vederea elaborării de declarații privind tema propusă, aceștia se vor întâlni online cu omologii lor din alte țări și vor întreprinde un schimb de opinii.

Termenul de depunere a candidaturilor este 26 noiembrie 2021, detalii suplimentare și formularul de înregistrare fiind disponibile la adresa www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/your-europe-your-say-2022/yeys-2022.

Manifestarea face parte din seria de acțiuni organizate pentru tineret în cadrul Conferinței privind viitorul Europei și urmărește sensibilizarea cu privire la provocările dezinformării, în acelaşi timp determinându-i pe tineri să analizeze modul în care îşi pot dezvolta competenţele şi gândirea critică pentru a combate dezinformarea.

Recomandările elevilor participanți vor fi prezentate instituțiilor europene și vor fi discutate în cadrul unor conferințe, pretutindeni în Europa, pe tot parcursul anului.